Blachman bliver medinvestor i Buté

Blachman bliver medinvestor i Buté

Blachman bliver medinvestor i dansk skovirksomhed

For første gang investerer jazzmusikeren, komponisten og produceren udenfor musikkens verden. Men som sædvanligt i takt med kvalitet og stil

En ung midtjyde bankede for nyligt på Blachmans husbåd på Refshaleøen i København. Med et pitch, som i den grad gav genlyd.

Først og fremmest sagde Thomas Blachman ja til at prøve de danskdesignede, sydeuropæisk producerede sko, iværksætteren havde med. Skoene har han haft på siden, siger han, og derfor er firmaet bag skoene nu også gået hen og blevet Thomas Blachmans første forretningsinvestering udenfor musikkens verden.

Jazzmusikeren, komponisten, produceren og X Factor-dommer i til januar 17 sæsoner har købt sig ind i Buté, og indgår fremover også i firmaets bestyrelse. 

”Der er ofte folk, der henvender sig med forslag til mig. Jeg siger altid nej. Men der var noget ved den unge mand, Rasmus, jeg ikke kunne stå for. Jeg synes, jeg har forstand på unge, der har vilje og ikke mindst noget på hjertet. Han præsenterede mig for en superlækker sko og et koncept, der holder,” siger Thomas Blachman.

Den unge mand er 24 år, hedder Rasmus Eriksen og etablerede for to år siden, sideløbende med sine finansstudier på Aarhus Universitet, skofirmaet Buté. Med udgangspunktet at sko til arbejde, fest og fritid bør være lige så behagelige at gå i som sneakers. Altså bløde fra første skridt og uden at give vabler eller ømme fødder.

Virksomheden havde fra begyndelsen både familiære og forretningsmæssige erfarne investorer med på sidelinjen. Det drejer sig om Rasmus Eriksens onkel, grundlægger af modekoncernen DK Company, Jens Poulsen, der står bag brands som InWear, Gestuz og Blend, og hans far, forretningsmanden Dion Eriksen, der udover den internationale brillekoncern Pro Design Denmark også har investeret bredt i danske og udenlandske produktionsselskaber. 

Nu træder Thomas Blachman så ind i den trio.

”Jeg går altid helhjertet ind i det, jeg tror på, og har i længere tid ledt efter nye former for investering. Kvalitet er min vej, også når det gælder sko, som altid har været et vigtigt valg for mig. Sko er ligesom sproget det, der skal føre dig steder hen. Det handler om kropssprog og udtryk. Ligesom med jazzmusik; skal du gå pænt, udtrykke dig originalt, er du nødt til at have de bedste betingelser. Sko skal være noget, du har lyst til at pudse og vedligeholde,” siger Blachman.

Med sin dedikation, sit evige fokus på kvalitet og sin personlige fremtoning er Thomas Blachman det perfekt match til Buté, vurderer Rasmus Eriksen.

”Blachmans klassisk-med-kant-stil passer til vores dna. Vores koncept er født online, men i det seneste år har vi også indgået aftaler med flere fysiske butikker og kæder. Både i Danmark og udlandet. I videreudviklingen af Buté bliver Blachman en inspirerende og kreativ sparring ind i vores kommercielle team, som vil bidrage til at holde næsen i sporet efter det vigtige fokus på kvalitet, udtryk og stil,” siger Rasmus Eriksen.